Följ oss på LinkedInKontakta ossOptiska NyheterBli kund
No pictureSe mer Visa större

HP-SFP-10G-BX-D-ER-O

10G SFP+ BiDi ER, 40 km, Tx1330/Rx1270 nm, DDM, LC Simplex, Singlemode
HP (ProCurve) SFP+
Pro Optix HP-SFP-10G-BX-D-ER-O är likvärdig med HP (ProCurve)s orginaltransceiver. Dataöverföringshastigheten är 10G. Produkten levereras med 3 års garanti.
Artikelnummer:
HP-SFP-10G-BX-D-ER-O
Pro Optix Reference:
11659

Produktspecifikation

Kompatibilitet
HP (ProCurve)
Formfaktor
SFP+
Typ
BiDi
Standard
ER
Hastighet
10G
Avstånd
40 km
Kontakttyp
LC Simplex
Powerbudget (dB)
15
Tx Power Max (dBm)
5
Rx Sensitivity (dBm)
-15
Temperaturintervall
0°C - 70°C
Diagnostik
Ja
Strömförbrukning (W)
1
Våglängd Tx (nm)
1330
Våglängd Rx (nm)
1270
Laser
DFB
Mottagare
PIN
Modulation
NRZ
Protokoll
10G Ethernet
Garantitid
3 år

Registrera här och få full portalåtkomst till prissättning, lagerstatus och snabb beställning. Ring oss för omedelbara åtgärder: +46 8-120 477 50 | sales@prooptix.se.


Varför välja optiska transceivers från Pro Optix?

Pro Optix är en ledande inom optisk nätverksutrustning och erbjuder produkter och tjänster av högsta kvalitet.

Under det senaste decenniet har vi sålt miljontals optiska transceivers och fortsätter att expandera. Från och med starten har Pro Optix produkter använts i stor utsträckning i hela Norden och används nu av företag över hela världen.

Transceiverlager, leverans och pålitlig support

Vi erbjuder leverans nästa dag från vårt omfattande europeiska lager.

Teknisk support är tillgänglig på begäran och Pro Optix team med experter kan ge det projektstöd som ni behöver. Våra transceivers väljs med aktsamhet för att säkerställa kompatibilitet och kundnöjdhet. Alla våra leverantörer arbetar enligt ISO-kvalitetsstandarder.

Varför ska man välja Pro Optix WDM?

Pro Optix har ett stort utbud av CWDM och DWDM transceivers och multiplexers. Förutom standard WDM-multiplexern utvecklade våra experter Pro MINI högdensitets och Pro NANO-serien med ultrahög densitet även världens första WDM-multiplexers med CS-kontakt med ultrahög densitet.

Vår WDM-teknik används av några av de största telekom-, transport- och stadsnäten i norra Europa, men också av både stora och små företag som vill spara pengar och optimera sina nätverk.

WDM – lager, leverans och pålitlig support

Vi erbjuder leverans med full spårning redan nästa dag, direkt från vårt europeiska lager.

Våra produktexperter är tillgängliga för att ge dig det projektstöd du behöver. Våra WDM-lösningar väljs med noggrannhet för att säkerställa kompatibilitet och full kundnöjdhet. Alla våra leverantörer arbetar enligt kraven i ISO-9001.

Varför ska du välja Pro Optix för dina fiberkablar

Pro Optix är experter på fiberoptiska nätverkslösningar och har ett komplett utbud av produkter och lösningar av hög kvalitet. Vi har levererat till våra kunder i över ett decennium.

Alla våra produkter genomgår hårda kvalitetstester och produceras i anläggningar som är ISO-certifierade. Vi samarbetar med företag och transportörer i hela Europa men även utanför Europas gränser. Letar du efter en skräddarsydd produkt, kontakta oss så kommer en av våra experter att kontakta dig för att diskutera vidare just dina specifika behov.

Fiberkablar – lager, pålitlig leverans och support

Vi erbjuder ett brett utbud av fiberoptiska och ethernet-patchkablar med leverans nästa dag från vårt europeiska lager.

Vårt Pro Optix-team bestående av experter finns till hands för att ge dig support och att hitta lösningen på de kablar du behöver för ditt projekt. Våra kablar omfattas av en garanti och är utvalda med omsorg för att säkerställa kompatibilitet och fullständig kundnöjdhet. Alla våra leverantörer arbetar enligt ISO-9001 kvalitetsstandarder.

ISO9001 icon
ISO14001 icon
Rohs icon
CE icon
FCC icon
Chemical waste icon

GBIC Transceiver

GBIC (Gigabit Interface Converter) var en av de första standarderna som släpptes 1995 av Small Form Factor Committee (numera en del av Storage Networking Industry Association) för flexibla hot-swappable optiska transceivers som sedan reviderades år 2000. Även om GBIC nu är en föråldrad teknik kallar folk ibland transceivers i allmänhet för GBIC. Ursprungligen kunde den överföra data med en hastighet på upp till 1 Gbps över singlemode- och multimodefiber.

SFP Transceiver

SFP (Small Form-factor Pluggable) är en formfaktor som lanserades 2001 som en mindre version av GBIC med samma funktionalitet. De kallas ibland ”mini-GBIC” och ersatte till stor del GBIC. När de introducerades var de typiska hastigheterna 1 Gbps för Ethernet och upp till 4 Gbps för Fibre Channel. De tillgängliga datahastigheterna varierar från 100 Mbps till 4 Gbps. SFP kan använda olika kontakter som LC Duplex, LC Simplex, RJ45, SC Simplex och många fler, med räckvidd från 100 m till 160 km.

QSFP28 Transceiver

QSFP28 lanserades 2014. Den är baserat på samma teknik som QSFP+ men använder istället 4 optiska banor på 25 Gbps. QSFP28 är nu standardgränssnittet för 100 Gbps. Transceiverns dimensioner är desamma som QSFP+ och finns i flera olika konfigurationer från 100 m över multimode till 80 km över singlemode. De tillgängliga kontakterna är LC Duplex och MPO-12.

CSFP Transceiver

CSFP (Compact Size SFP) är en utveckling av BiDi-SFP som ger två bidi-signaler i en SFP-port. Det enda kravet är att porten måste stödja CSFP. CSFP kan användas för att ansluta två platser som har BiDi-SFP vilket fördubblar porttätheten och minskar strömförbrukningen då endast hälften av antalet portar krävs. Stödjer 2 x 1000 Mbps upp till 20 km.

SFP+ Transceiver

SFP+ (Enhanced Small Form-factor Pluggable) är en förbättrad version av SFP med högre datahastighet som ursprungligen introducerades 2006. Dataöverföring finns tillgängligt med hastigheter på 8 Gbps, 10 Gbps och 16 Gbps. SFP+ har kommit att bli den dominerande formfaktorn och stöds av majoriteten av alla hårdvarutillverkare med den senaste uppdateringen av standarden år 2013. Räckvidd från 30 m till 120 km och SFP+-transceivers finns tillgängliga med flera olika kontakttyper som LC Duplex, LC Simplex och RJ45.

SFP28 Transceiver

SFP28 designades för hastigheter på upp till 32 Gbps med samma fysiska dimensioner som SFP och SFP+. SFP28 lanserades 2014 och tillhandahåller en enda 28 Gbps-kanal som kan sända 25G Ethernet. För Fibre Channel finns det support upp till 32 Gbps. Moduler finns i antingen single- eller multimodfiberanslutningar. Med en räckvidd mellan 100 m och 40 km använder SFP28-transceivers bara en kanal och finns med LC Duplex- och Simplex-anslutningar.

SFP-DD Transceiver

SFP-DD (Small Form-factor Pluggable Double Density) är en ny MSA-standard. Det är en av de minsta formfaktorerna som gör att datacenter kan dubbla porttätheten och öka datahastigheterna. Baserat på 50 G PAM4-modulering stödjer den två kanaler med upp till 100 Gbps och kommer att vara bakåtkompatibel med både SFP+ -moduler och kablar tillsammans med nya SFP-DD-produkter. För användning i datacenter erbjuder standarden ett billigare alternativ för applikationer med hög porttäthet. Med en datahastighet på 100 Gbps kommer det så småningom att kunna stödja 200 Gbps med två 100 Gbps PAM4-kanaler och stödjer avstånd mellan 500 m och 10 km.

QSFP Transceiver

QSFP (Quad Small Form-factor Pluggable) transceivers är något större än SFP och lanserades 2006. De har fyra banor som möjliggör dataöverföring med fyra gånger hastigheten över multimode eller singlemode-fiber på 4 Gbps. De är tillgängliga för att täcka avstånd från 500 m till 10 km med LC Duplex- och MPO-12-anslutningar.

QSFP+ Transceiver

QSFP+ (Enhanced Quad Small Form-factor Pluggable) är en liten optisk transceiver med fyra kanaler som stödjer LC Duplex och MPO-12-kontakter. Den lanserades 2012 och har större dimensioner än SFP+ och täcker avstånd mellan 100 m och 40 km. Det är den viktigaste och dominerande formfaktorn för datahastigheter vid 40 Gbps.

QSFP56 Transceiver

År 2019 standardiserades QSFP56 och kunde då dubbla den uppnåbara datahastigheten för QSFP28 med en topphastighet på 200 Gbps. Detta uppnås genom att använda parallella fiber och 8 x 25 G våglängder eller utnyttja PAM4-modulering och en intern multiplexer som sänder 50 Gbps över fyra våglängder. Den finns i olika konfigurationer som når 100 m med OM4 och upp till 10 km med OS2. Den använder LC- eller MPO-12-kontakter.

QSFP-DD Transceiver

QSFP-DD (Quad Small Form-factor Pluggable Double Density) är en standard som släpptes 2019 och använder en formfaktor som också är bakåtkompatibel med andra versioner av QSFP. Den har ytterligare en rad kontakter som ger ett elektriskt gränssnitt med åtta banor för att möjliggöra höghastighetslösningar. De åtta banorna möjliggör datahastigheter på upp till 800 Gbps och ansluts till LC och MPO-16, det introducerades också en ny kontakttyp – CS. 2 x CS Duplex i en transceiver kan användas för att aggregera 100 Gbps eller 200 Gbps. QSFP-DD möjliggör datahastigheter upp till 400 Gbps och 800 Gbps.

XENPAK TransceiverM

XENPAK definierades 2001 via ett multikälleavtal (MSA) mellan Agilent Technologies och Agere Systems och följde 10 Gigabit Ethernet (10 GbE) -standarden från IEEE 802.3-gruppen.

X2 Transceiver

X2 tillkännagavs 2002 och lanserades 2003 med en datahastighet på 10 Gb/s över 10 kilometer. Det var hälften så stort som XENPAK. Den senaste uppdateringen av X2-definitionen var 2005.

XFP Transceiver

XFP (X Form-factor Pluggable)-standarden tillkännagavs ursprungligen 2002, antogs 2003 och uppdaterades 2005. ”X” i förkortningen är den romerska siffran för ”10” och alla XFP-moduler är 10 G. Från och med 2010 användes tidigare XFP-moduler i allmänhet för längre avstånd, särskilt för DWDM och SFP+ -moduler användes för högre täthet. XFP täcker avstånd på 300 m till 120 km med LC Duplex- och Simplex-anslutningar.

OSFP Transceiver

OSFP lanserades 2019 med stöd för bithastigheter på 400 G och högre och introducerade den nya CS-anslutningen (tillsammans med LC Duplex och MPO-12), vilket möjliggör 2 x CS Duplex på en transceiver som möjliggör aggregering utan behov av MPO. Finns med datahastigheter på 400 Gbps och 800 Gbps. Den kan täcka avstånd mellan 500 m och 40 km.

CFP Transceiver

CFP (C Form-factor Pluggable) introducerades 2009. Den romerska siffran ”C” indikerar dess ursprungliga design för 100 Gbps-system som stödjer nätverk med ultrahög bandbredd som utgör Internets kärna. 10 x 10 Gbps-banor eller 4 x 25 Gbps-banor, som stödjer en enda 100 Gbps-signal (som 100 GbE eller OTU4) eller en eller flera 40 Gbps-signaler (som 40 GbE, OTU3, STM-256 / OC-768) som kan täcka avstånd från 150 m till 3000 km och uppåt i förstärkta långdistanssystem. De tillgängliga anslutningarna inkluderar LC Duplex och MPO-24.

CFP2 Transceiver

Förbättringar inom tekniken sedan införandet av GFP år 2009 ger nu högre prestanda och högre täthet och CFP2- och CFP4-specifikationerna har utvecklats. CFP2 som lanserades 2012 anger en formfaktor på halva den ursprungliga specifikationens fysiska storlek. CFP2 tillhandahåller datahastigheter från 100 Gbps till 200 Gbps, för avstånd från 10 km till 2000 km och högre i förstärkta långdistanssystem med LC Duplex-anslutningar.

CFP4 Transceiver

CFP4, som släpptes 2014, är en fjärdedel av storleken av den ursprungliga CFP-standarden som utvecklades 2009. Den kan fortfarande leverera samma datahastighet på 100 Gbps och är lämplig för avstånd på upp till 10 km. Den använder LC Duplex-anslutningar med mindre än 6 W i strömförbrukning.

Singlemode-transceivers

Singlemode-transceivers sänder en våglängd av ljus upp till 120km över singelmodefiber utan förstärkning. På singelmodefiber är fiberkärnan 9 µm. Några vanliga typer inkluderar LR (Long Range) vid 1310 nm; ER (Extended Range) vid 1550 nm; ZR (Further Extended Reach) vid 1550 nm. De finns i olika varianter från 100 Mbps till 800 Gbps.

Multimode-transceivers

Multimode-transceivers används med Multimodekabel som har en större fiberkärna (50/62,5 µm) och skickar signalen i ett bredare spektrum med kortare räckvidd (upp till 2 km). 100 Mbps Fast Ethernet kan skickas upp till 2 km och 1 Gbps upp till 550 m. Ju större bandbredd desto kortare blir signalens räckvidd. Till exempel: 10 Gbps upp till 300 m, 40 Gbps och 100 Gbps upp till 100 m.

CWDM-transceivers

CWDM-transceivers används i CWDM-installationer och används tillsammans med CWDM multiplexer. Genom att använda olika optiska våglängder går det att överföra flera dataströmmar på samma fiberpar eller ett fiberstrå. De stödjer våglängder från 1270 nm till 1610 nm i steg om 20 nm och följer CWDM-standarden ITU G.694. Tillgänglig i formfaktorerna SFP, SFP+, SFP28, XFP, QSFP28.

DWDM-transceivers

DWDM-transceivers överför data genom att använda olika optiska våglängder och används tillsammans med DWDM multiplexer. De stödjer våglängder mellan 1525–1565 nm med intervall på 100 GHz eller 50 GHz. Finns i formfaktorerna SFP, SFP+, SFP28 och XFP.

BiDi-transceivers (även kallade Simplex)

Överför data över simplex singlemodefiber med hastigheter mellan 1 Gbps och 25 Gbps. De används främst i FTTH-installationer och accessnät eftersom de erbjuder hög bandbredd men bara kräver ett enda fiberstrå vilket minskar kostnaderna. Typiska BiDi-transceivers är SFP 1G (upp till 120 km), SFP+ 10G (upp till 60 km) och SFP28 25G (upp till 40 km).

Coherent transceivers

Coherent transceivers används i nätverk med höga krav på bandbredd (100/200 Gbps) för fjärrkommunikation, med avstånd upp till 3000 km och längre. Coherent transceivers använde ursprungligen proprietär teknologi, men följer nu MSA-standarder, såsom CFP2-DCO och 400G ZR/ZR+. Coherent moduler använder lasrar som kan ställas in till olika optiska våglängder.

Koppartransceivers (RJ45)

Koppartransceivers är utformade för att kommunicera via UTP/STP-nätverkskablar med RJ45-kontakter. De kan sända med en räckvidd på upp till 100 m med en datahastighet på 100 Mbps till 1000 Mbps över SFP och upp till 30 m vid 10 Gbps med SFP+.

Non-Return-to-Zero (NRZ)

Non-Return-to-Zero (NRZ) är den traditionella moduleringen för optisk kommunikation. Den använder On–off keying (två spänningsnivåer för att representera binära '0' och '1'). Den används för korta avstånd och är begränsad till en datahastighet på 28 Gbps men användning av WDM kan kombineras för att uppnå en datahastighet på 100 Gbps.

Pulse-amplitude Modulation (PAM4)

PAM4 (4th level Pulse Amplitude Modulation) ökar mängden bitar per sänd symbol för att uppnå bithastigheter på 56 Gbps eller högre. Den använder fyra amplitudnivåer för att representera de binära tillstånden '00', '01', '10', '11'. PAM4 används för överföring med hastigheter på 200G, 400G och 800G.

VCSEL (Vertical-Cavity Surface-Emitting Laser)

VCSEL står för Vertical-Cavity Surface-Emitting Laser och är en typ av halvledarlaser som vanligtvis används för multimodetransceivers. Den använder en våglängd på 850 nm för överföring över multimode fiber. VCSEL-lasrar är billiga att tillverka, har låg strömförbrukning och används i optiska transceivers med räckvidd upp till 500 m.

FP (Fabry Perot Laser)

Fabry Perot (FP) -lasrar används i optiska transceivers för avstånd under 40 km. FP-lasrar är tillgängliga för specifika våglängder och har stor uteffekt och en hög moduleringshastighet. Men deras mindre divergensvinkel och smala spektrum innebär att de inte kan användas för överföring över WDM. FP-lasrar använder våglängderna 1310 nm och 1550 nm.

DFB (Distributed Feedback Laser)

DFB, som står för Distribuerad Feedback Laser, passerar endast specifika våglängder genom ett gitter. Transceivers som med en räckvidd under 40 km använder DFB-lasrar vid 1310 nm och 1550 nm våglängder. Är också känd som DML (Directly Modulated Laser).

ML (Electro-absorption Modulated Laser)

EML använder en design som integrerar en laserdiod med en elektroabsorptionsmodulator (EAM) i ett enda chip. Denna design har lägre kromatisk spridning, den är således bättre lämpad för högre datahastighetsöverföring över längre avstånd.

SR

SR står för "short range" transceiver. Utformade för kortdistansöverföring på upp till 550 meter (OM2 och 300 meter (OM3/OM4) multimode, till exempel. De är idealiska för intra-rack- och intra-datacenteranslutningar som kräver länkar med låg latens och hög bandbredd. De finns med LC- och MTP-kontakter. Fungerar vid 850 nm.

SR4

SR4 (Short Range 4 Channels) - används främst i 40G- och 100G-tillämpningar med en maximal räckvidd på 100 meter.

SR8

SR8 (Short Range 8 Channels) - stöder 8 x 50G-kanaler vilket ger en datahastighet på 400G upp till 100 meters räckvidd på OM4 multimodefiber och används i datacenterapplikationer, molnberäkningar och big data.

LR

LR-transceivrar (Long Range) är optimerade för längre avstånd från 10 km till 40 km över single-mode-fiber och används för anslutningar mellan rack, i förbindelser mellan byggnader och över storstadsområden. Finns med LC-kontakter.

LR4

LR4 (Long Range 4 Channels) - konstruerad för långa avstånd upp till 10 km. Transceivern omvandlar 4 x 25G-kanaler till optiska signaler som kan skickas över en enda 100G-fiber.

LR8

LR8 (Long Range 8 Channels) - konstruerad för en räckvidd på upp till 10 km över single mode fiber, med stöd för 8 x 50G-kanaler och en datahastighet på 400G.

ER

ER-transceivrarna (Extended Reach) är konstruerade för längre avstånd än LR-transceivrarna och kan täcka avstånd från 40 km till 80 km över singelmode-fiber och 1550 nm. De används i tillämpningar som tunnelbanenät och långdistanstelekommunikation. Finns med LC-kontakter.

ER4

ER4 Transceiver-moduler sänder på avstånd upp till 40 km via single mode-fiber med DWDM-teknik vid 1295 nm, 1300 nm, 1305 nm, 1310 nm)

ER8

ER8 Transceiver-moduler är konstruerade för överföring av 400G till ett avstånd av 40 km över dual single mode fiber med 8 x 50G kanaler.

ZR, ZR+

ZR (Zero Dispersion Shifted Range) är konstruerade för långdistansförbindelser som binder samman städer och olika regioner. Stöder vanligtvis avstånd på upp till 80 km (ZR+). Finns med LC-kontakter.

FR, FR4

FR-transceivrar (Far Reach) är optimerade för längre avstånd än LR-transceivrar för räckvidder på 100 km till flera hundra kilometer över single-mode. De lämpar sig för långdistans telekommunikation och andra tillämpningar över stora avstånd. Finns med LC-kontakter.

DR, DR4

DR (Double Reach) är transceivrar som kan stödja både korta och långa avstånd i en enda transceivermodul. De ger flexibla och kostnadseffektiva lösningar för nätverksutbyggnad och optimering där en enda typ av transceiver kan användas i hela nätverket. Finns med LC- och SC-kontakter.

SX

SX (Short Wavelength) är transceivrar optimerade för överföring via multimodfiber på korta avstånd på några hundra meter i LAN- och datacentertillämpningar

LX, LX4, LX10

LX står för "Long Wavelength", lång våglängd. LX-transceivrar arbetar i det långa våglängdsområdet och kan vanligtvis stödja en räckvidd på upp till 10 km och används i ett brett spektrum av nätverksmiljöer, inklusive datacenter, företagsnätverk och telekommunikation.

EX

EX står för "Extended Wavelength" och arbetar med våglängder utanför standardområdet där specifika våglängdsband behöver allokeras för särskilda ändamål.

FX

FX (Fast Ethernet) avser en Ethernet-nätverksstandard, där FX-transceivrar är utformade för att fungera med 100 Mbps över korta avstånd i lokala nätverk

ZX

ZX (Extended Wavelength) är transceivrar optimerade för överföring via single-mode fiber över långa avstånd och används t ex i långväga telekomnät, storstadsområden.

LRM

LRM (Long Reach Multimode) transceivermoduler överbryggar gapet mellan SR- och LR-transceivrar och ger utökad räckvidd på upp till 220 meter över OM1 och upp till 300 meter över OM2 multimodfiber. De är en kostnadseffektiv lösning för att utöka räckvidden för multimode-fibernätverk utan att behöva göra kostsamma uppgraderingar av infrastrukturen. Används vanligtvis med LC-kontakter.

Ethernet-kablar

Pro Optix erbjuder en rad Cat 5e och Cat 6 kablar. Alla kablar är tillverkade med Low Smoke Zero Halogen (LSZH) för att minska giftiga gasutsläpp vid brand. Kablarna erbjuds i ett brett utbud av längder och färger. Hittar du ändå inte vad du söker kan vi ta fram skräddarsydda ethernetkablar för just dina specifika behov.

DAC och AOC

Direct Attach Copper (DAC) och Active Optical Cables (AOC) är utformade för höghastighetslänkar, kortdistanslänkar, in-rack, inter-rack och mellan datacentraler. Med låga startkostnader är de snabba och enkla att installera och de levereras med en transceiver fäst i båda ändarna.

DAC är end-to-end kopparkablar för en direkt elektrisk anslutning med ett begränsat intervall på 0,5 till 15 meter. De har nära noll i energiförbrukning med hastigheter på upp till 400G. AOC tillhandahåller lightweight optisk kabel och hanterar omvandling av elektriska signaler till ljus för avstånd på upp till 300 meter.

Passiv

Passiva optiska nätverk förlitar sig på passiva komponenter och ljusets egenskaper för att överföra signaler. De är inte beroende av elektroniska komponenter som repeaters eller förstärkare och passiva splitters används för att dela upp signalerna i flera vägar utan behov av elektrisk ström. Eftersom det inte finns några elektroniska komponenter är passiva optiska nätverk i allmänhet enklare och kräver mindre underhåll.

Aktiv

Aktiva optiska nätverk kräver ström för att driva aktiva komponenter som transceivrar, routrar och switchar. Förstärkare, som också kräver ström, används för att öka den optiska signalstyrkan över långa avstånd.

Breakout

Ja

Breakout

Nej

AOC

AOC står för Active Optical Cable. Kablarna består av multimode OM3/OM4-fiber. Som en allt-i-ett "plug and play"-lösning är aktiva optiska kablar förmonterade med en transceiver som redan är ansluten i vardera änden av kabeln eller som break-outs. AOC används vanligtvis för fasta korta avstånd och levereras i längder från 1 meter upp till 300 meter, med en rekommenderad maximal räckvidd på 30 meter för optimal prestanda. Transceivrar som levereras inkluderar: SFP+, SFP28, QSFP+, QSFP28, QSFP-DD med hastigheter på upp till 800G.

DAC

DAC står för Direct Attach Cable, direktansluten kabel. DAC är tillverkade av end-to-end twinax koppar och levereras från fabrik med en enda transceiver i varje ände eller som break-out-kablar. Låga initialkostnader och snabb installation av denna plug and play-lösning gör den lämplig för korta anslutningar (0,5 m till 15 m) samtidigt som den ger datahastigheter på 10G, 25G, 40G, 100G, 400G, 800G.

Svart

Svart kåpa används för utomhuskablar och inomhus-/utomhuskablar för tillämpningar som campusnätverk eller fiberbackhaul.

Orange

Kablar med orange mantel används för fiberoptik med multimod, vanligtvis OM1 eller OM2. De används ofta för applikationer med kortare avstånd inom byggnader eller LAN.

Aqua

Aqua används för multimode OM3- och OM4-kablar, särskilt i datacenterinstallationer med hög densitet.

Fiberoptiska kablar

Pro Optix erbjuder en rad olika fiberkablar, allt från single mode OS1 och OS2 till multimode OM1, OM3 och OM4. Som alla kan anpassas efter just era behov.

OS1 och OS2 single mode fiberkablar finns i ett stort antal kopplingstyper för hastigheter upp till 40 GB och med ett avstånd mellan 0,5 och 40 meter. Dessa kablar är lämpliga för längre sträckor. OM1, OM3 och OM4 multimode fiberkablar är däremot billigare att använda, installera och att underhålla än single mode kablar.

OM3

Multimodekabel som används vid höghastighetsöverföring av data. Lämplig för 10G, 40G och 100G upp till 100 meter. Modal bandbredd: 2000 MHz-km. Våglängdsoptimerad för 850 nm.

OM4

Multimodekabel som används för höghastighetsdataöverföring. Utformad för att stödja datahastigheter på 10G, 40G och 100G upp till 150 meter. Modal bandbredd: 4700 MHz-km. Våglängdsoptimerad för 850 nm.

OM5

Multimodekabel som används för höghastighetsdataöverföring. Utformad för att stödja datahastigheter på 10G, 40G och 100G upp till 150 meter. S-modal bandbredd: 4700 MHz-km. Stödjer SWDM (Short Wavelength Division Multiplexing). Utformad för att stödja flera våglängder, inklusive 850 nm, 880 nm, 910 nm och 953 nm.

OS2

OS2 (Optical Single-Mode 2) är utformad för att överföra ett enda ljusläge, vilket ger högre bandbredd och längre överföringsavstånd jämfört med multimodefibrer. Lämplig för långdistanskommunikation som telekommunikation, långdistansnätverk och storstadsnätverk. OS2-fiberkablar är optimerade för överföring i våglängdsfönstren 1310 nm och 1550 nm.

Duplex

Duplex fiberoptiska kablar möjliggör dubbelriktad överföring av data ett fiberpar. Används i applikationer som kräver samtidig och dubbelriktad dataöverföring.

Simplex

Simplexkablar har bara en fiber och används oftast för datakommunikation i två riktningar, uppdelat på två olika våglängder. Att använda simplex sparar kostnader och utrymme eftersom mindre fiber behövs i ett trångt rack eller vid kontaktdonets frontpanel.

LC/APC

Typ av kontaktdon: LC
Polerad typ: APC (vinklad fysisk kontakt)
Hylsans diameter: 1,25 mm
Utformad med en 8 graders vinklad polering på fiberns ändyta för att minimera bakreflektioner. APC används ofta för videoöverföringar i realtid, t.ex. i kabel-TV-nätverk.

LC/UPC

Lämplig för installationer med hög densitet där utrymmet är begränsat.
Typ av kontaktdon: LC
Poleringstyp: UPC (Ultra Fysisk Kontakt)
Hylsans diameter: 1,25 mm
Utformad med en plan (icke-vinklad) polering på fiberns ändyta.

SC/APC

Typ av kontaktdon: SC
Poleringstyp: APC (vinklad fysisk kontakt)
Hylsans diameter: 2,5 mm
Utformad med en 8 graders vinklad polering på fiberns ändyta för att minimera bakreflektioner.

SC/UPC

Typ av kontaktdon: SC
Poleringstyp: UPC (Ultra Fysisk Kontakt)
Hylsans diameter: 2,5 mm
Utformad med en plan (icke-vinklad) polering på fiberns ändyta.
SC-kontakt används ofta för att ansluta direkt till utrustning med inbyggd laseroptik. Till exempel en omvandlare utan SFP-plats.

ST/UPC

Lämplig för olika fiberoptiska tillämpningar, inklusive telekommunikation, LAN, etc.

Typ av kontaktdon: ST (rak spets).
Bajonettkontakt med rak, cylindrisk hylsa.
Polerad typ: UPC (Ultra Fysisk Kontakt)
Hylsans diameter: 2,5 mm

Blå

Den blå manteln symboliserar mångsidiga och standardiserade multimodala (OM3/OM4) eller singelmodala (OS2) fiberoptiska kablar, väl lämpade för olika nätverkstillämpningar.

Gul

Gula kablar med mantel är associerade med single-mode (OS2) fibrer och erbjuder högpresterande anslutningsmöjligheter över långa avstånd i olika IT-miljöer.

Turkos

Kablar med turkos mantel representerar avancerade multimodefibrer (OM4/OM5) som är utformade för att stödja de högsta datahastigheterna och bandbreddsintensiva tillämpningar, särskilt inom datacenter.

Lila

Den lila manteln betecknar fiberoptiska multimodekablar (OM3/OM4/OM5) som är optimerade för höghastighetsdataöverföring och som ofta används i datacenter och nätverk med hög densitet.

Grön

Kablar med grönt hölje är multimodala (OM3/OM4) eller singelmodala (OS2) fibrer med högre bandbredd, lämpliga för krävande dataöverföringsbehov.

Längd

Våra kablar finns i längder från 0,5 m till 30 m.

RJ45

En RJ45-kontakt har 8 stift som används för Ethernet-anslutningar. RJ45 kan användas med olika typer av kablar, inklusive Cat5e, Cat6, Cat6a, Cat7 och Cat7a.

CAT6

Cat6-kablar används främst för Gigabit Ethernet (1G) men kan även stödja 10-Gigabit Ethernet (upp till 250MHz) över korta avstånd upp till ca 100 meter. Används ofta i hemmanätverk och små kontorsnätverk. Används mest i Gigabit Ethernet (1G) men kan även användas i 10G.

CAT6A

Cat 6a-kablar har högre prestanda jämfört med Cat 6 och kan stödja 10-Gigabit Ethernet (upp till 500 MHz) över avstånd på upp till 100 meter.

CAT7

CAT7 är utformade för att stödja ökade datahastigheter på upp till 10G och 40G och erbjuder ytterligare skärmning (med S/FTP- eller F/FTP-folie och flätad skärmning) för minskad störning. Används vanligtvis i datacenter, industrimiljöer och andra miljöer där hög prestanda och skärmning mot elektromagnetiska störningar (EMI) är avgörande.

S/FTP

S/FTP står för skärmad och folierad partvinnad kabel. S/FTP ger en övergripande flät- eller folieskärm som omger de enskilda tvinnade paren av kopparledare. Varje ledarpar är tvinnat för att ge ytterligare skydd mot elektromagnetiska störningar (EMI).

UTP tunn

UTP slim (Unshielded Twisted Pair - Slim) är en typ av partvinnad kabel med minskad diameter för att göra den mer flexibel och lättare att hantera i trånga utrymmen.

UTP

UTP (Unshielded Twisted Pair) är den vanligaste typen av Ethernet-kablar. Består av tvinnade par av kopparledare utan ett övergripande skärmande skikt. De tvinnade paren bidrar till att minska elektromagnetisk störning genom avledning.

Längd

Våra kablar finns i längder från 0,5 m till 30 m.

MPO

MPO-kontakter (Multi-Fiber Push On) är konstruerade för applikationer med hög densitet där ett stort antal fibrer behöver anslutas med begränsat utrymme. MPO-kontakter finns i en mängd olika konfigurationer, med stöd för 8 till 32 fibrer. De finns som honkontakter (utan stift) som används i patchkablar och hankontakter (med stift) som används i utrustningsportar. MPO-kontakter är kompatibla med MTP.

OM4

Multimode-kabel som används för höghastighetsdataöverföring. Utformad för att stödja 10G, 40G och 100G datahastigheter upp till 300 meter. Modal bandbredd: 4700 MHz-km. Våglängdsoptimerad för 850 nm.

OS2

OS2 (Optical Single-Mode 2) är utformad för att överföra ett enda ljusläge vilket möjliggör högre bandbredd och längre överföringsavstånd jämfört med multimodefibrer. Lämplig för långdistanskommunikation som telekommunikation, långdistansnätverk och storstadsnätverk. OS2-fiberkablar är optimerade för överföring i våglängdsfönstren 1310 nm och 1550 nm.

Breakout

Breakout-kablar finns med 8-24 LC-kontakter.

MPO Kabel

Förkopplade patchkablar med 12, 16, 24 eller 32 fibrer. Finns i fibertyperna OS2, OM4 eller OM5.

Kassett

Finns med MPO till MPO eller MPO till LC-kontakter. Konfigurationerna sträcker sig från 8 till 24 LC-kontakter.

Chassi

Finns för såväl minikassetter som standardkassetter, med 4 till 12 platser

MPO Loopback

Singlemode eller multimode loopbacks finns i han- och honkonfiguration i alla fiberlägen.

Trunk

Single- eller multimode trunk-kablar finns i han- eller honkonfiguration med 8, 12, 24, 48 och 72 fibrer. Finns med polaritet A, B och C.

A

En “rak” kabel där fibrerna i varje ände av anslutningen har samma fiberposition.Pin 1 i ena änden är sammankopplad med pin 1 i den andra änden.

B

En kabel med "korsad" eller "omvänd" polaritet, vilket innebär att fiberpositionerna är omvända, med pin 1 i ena änden kopplad till pin 12 i den andra änden.

C

Kabel med parvis korsning - som kopplar pin 1 i ena änden till pin 2 i den andra änden (och vice versa, pin 2 till pin 1). Detta bibehåller duplexintegriteten samtidigt som standardkassetter kan användas . Denna anslutningsmetod kan endast byggas med rund kabel (inte flatkabel).

Antal fibrar

Förkopplade patchkablar med 12, 16, 24 eller 32 fibrer

Garanterat [BRAND]-kompatibla transceivers

Transceivers från Pro Optix levereras med garanterad kompatibilitet. De är designade och tillverkade enligt Multi Source Agreement (MSA) som garanterar full [BRAND]-kompatibilitet och uppfyller tillverkarens garantikrav. Alla Pro Optix transceivers uppfyller kraven i ISO-standarderna vid tillverkning och testning och har 3 års- eller livstidsgaranti.

[SPEED]

Ethernet introducerades ursprungligen 1980 och är idag det vanligaste protokollet som används för datakommunikation. Fast Ethernet introducerades 1995 och Gigabit Ethernet 1998. Sedan dess har ett antal standarder för transmission över olika mediatyper införts. De senaste standarderna når upp till 400 Gbps och fler är under utveckling. Denna transceiver har stöd för [SPEED]. 

[SPEED]

År 2020 utvecklade arbetsgruppen IEEE 802.3ba standarden för 100 Gigabit Ethernet (100G Ethernet), med de första kommersiella installationerna 2011. Utvecklingen av avancerad optisk teknik, som koherent detektering och våglängdsmultiplexering (WDM), spelade en avgörande roll för att möjliggöra 100G Ethernet över långdistansnät. Dessa tekniker ökade kapaciteten och effektiviteten för fiberoptisk kommunikation. Den första generationens moduler var baserade på 10 GbE. Andra generationen baserades på 4x25 GbE. Tredje generationen 2x50GbE och fjärde generationen 100GbE-baserade.

[SPEED]

Fibre Channel är ett protokoll som vanligtvis används i datacenter för att ansluta datalagring till servrar och switchar i ett lagringsnätverk, SAN (Storage Area Network), där ökad säkerhet, tillförlitlighet och hög prestanda krävs. Ursprungligen utformad för att användas med fiberoptiska kablar men har nu även support för kopparkablar. Fibre Channel stödjer datahastigheter mellan 1 Gbps och 128 Gbps. Denna transceiver är en 4G Fiber Channel-modul som ger förlustfri överföring av stora datamängder med låg strömförbrukning.

CWDM och DWDM

Det finns två typer av WDM - Course WDM (CWDM) och Dense WDM (DWDM). CWDM stöder upp till 9 kanaler på en enda fiber och upp till 18 kanaler på dubbelfiber. Den sänder med en maximal hastighet på 100 Gbps upp till 80 km.

DWDM har högre densitet och högre bandbredd och används för fjärrkommunikation (120 km och längre). DWDM stöder 2 till 96 kanaler på ett fiberpar, med hastigheter upp till 400 Gbps per våglängd.

CWDM och DWDM kanaler och densitet

CWDM stöder upp till 9 kanaler på en enda fiber som är åtskilda med 20 nm från varandra och ligger mellan 1271 nm och 1611 nm.

DWDM-kanaler är vanligtvis åtskilda med 0,4 nm eller 0,8 nm från varandra på C-bandet som sträcker sig från 1530 nm till 1565 nm.

MUX / DEMUX

CWDM and DWDM transceivers omvandlar elektriska signaler från serverutrustningen till de olika våglängder som behövs för att överföra över CWDM eller DWDM. Multiplexern (MUX) tar sedan alla enskilda våglängder och överför dem över en enskild eller dubbel fibersträng. I andra änden överför multiplexorn (DEMUX) våglängderna tillbaka för att transporteras över enskilda kanaler. De flesta WDM-multiplexrar har både MUX och DEMUX faciliteter.

Multiplexer densitet

Ju högre densitet WDM multiplexlösningen har, desto fler kanaler kan du passa in i ett enda 1U-chassi, och desto mer rackutrymme sparar du. Detta möjliggör att du kan lägga fler kanaler på en enda fiber. En rad Pro Optix-multiplexer finns tillgängliga för 18-kanals CWDM vid olika densitet. Standardserien med standardtäthet, Pro MINI som ger nästa generations High Density (HD) och Pro NANO för Ultra High Density (UHD).